Hvorfor Minvej 2.0?

Minvej kan:

  • Hjælpe dig til at tage kontrollen tilbage over dit liv
  • Give dig større tryghed i svære situationer
  • Styrke dit håb for fremtiden

Hvem bruger Minvej?

Mennesker som lever med sindslidelse, psykisk sårbarhed eller som oplever en svær periode i livet

Hvad kan Minvej hjælpe dig med?

  • at få øje på de gode ting i dit liv
  • at blive klogere på sammenhænge mellem dine handlinger og din psykiske sårbarhed
  • at forebygge og håndtere svære tider eller kriser
  • at opdage dine små og store fremskridt
  • at række ud til dit netværk og inddrage dem, du er tryg ved
  • at få mindre behov for professionel hjælp

Hvad skal der til for at bruge Minvej?

  • Du har en telefon – iPhone eller Android
  • Du har et login til Minvej
  • Du er klar til at tage aktiv del i dit psykiske velbefindende

Funktioner

Bliv klogere på mønstre og sammenhæng

Opret parametre som du kan måle på fra 0-10 og få dine ønskede data vist i en overskuelig graf. Ved et klik på en specifik dag på grafen, får du en detaljeret visning af alle dagens målinger.

Få indblik i dit liv og din hverdag

Skriv dine refleksioner, opdagelser eller dagens positive ting ind i en dagbog, hvor du også kan uploade videoer og billeder eller indspille memos.

Forfølg dine drømme og mål

Her kan du definere dine mål med billeder og oprette både daglige, ugentlige og langsigtede mål med delmål. Se hvor du er i processen og få notifikationer, når du fuldfører dine mål.

Meningsfulde og gode ting i dit liv

Opret mapper med titler og forsidefotos, hvori du kan uploade de ting, du oplever, gør dig godt og som nærer dig. Upload fx billeder og video eller link til YouTube klip og webportaler.

Forebyg og tag hånd om det svære

Lav en forebyggelsesplan med billeder eller tekst, som viser det, du kan gøre, hvis du oplever svære situationer eller en krise. Del din plan via mail med dit netværk.

Opdag og inddrag dit netværk

Opret kontakter og lav foreskrevne sms’er eller e-mails, som du kan bruge ved akutte situationer eller benyt genvejene til rådgivningerne i Danmark.

”Uden Minvej havde jeg ikke været i stand til at rykke mig så hurtigt og starte på studie kun et år efter et selvmordsforsøg og mange års lidelse.”

– Minvej bruger, Københavns Kommune

”Jeg anbefalede i sin tid, alle jeg kendte med angst at bruge den. Den reddede mig godt nok mange gange!”

– Minvej bruger, Københavns Kommune

”Jeg er i dag mere stabil, men har stadig dage, hvor Minvej kan hjælpe mig tilbage til det gode!”

– Minvej bruger, Københavns Kommune

”Jeg lærte at se sammenhængene i mit liv, at lytte til selvskadetrangen og bruge den konstruktivt som et signal til, at mit liv kører for hurtigt, eller at jeg ikke får sovet nok.”

– Minvej bruger, Københavns kommune

”Hvis jeg en dag har haft det rigtig skidt, så kan det godt virke som om, jeg har haft det skidt i rigtig lang tid. Der er det ret vigtigt for mig især at kunne gå ind i en graf og se, at det slet ikke er noget sort hul i lang tid. Det er faktisk lige nu, det sker. Så op med humøret. Det er fint igen i morgen.”

– Minvej bruger, Københavns Kommune

”Jeg er blevet meget mere opmærksom på, hvad det er for nogle aktiviteter, der gør, at jeg har det godt. Når jeg har det godt, har jeg også nemmere ved at klare hverdagen.”

– Minvej bruger, Ballerup Kommune

”Appen sætter tingene i perspektiv. Det der med, at man fx føler, at man har været meget angst i en periode og så går ind og kigger på det, man har scoret om aftenen, så tænker jeg, det er jo egentlig ikke så højt, som man måske føler – at den er oppe i 10 hele tiden. Og så tager man næste dag lidt mere roligt.”

– Minvej bruger, Odense Kommune

”Man bliver ligesom mere klar over, hvad der kan være svært, når det kommer ind i appen. Det gør i hvert fald, at jeg lægger mere mærke til det, og kan gøre noget, hvis det er.”

– Minvej bruger, Brønderslev Kommune

”Jeg er blevet klogere på mig selv, måske var det noget jeg vidste i forvejen, men med appen er det blevet tydeligt for mig.”

– Minvej bruger, Odense Kommune

”Uden Minvej havde jeg ikke været i stand til at rykke mig så hurtigt og starte på studie kun et år efter et selvmordsforsøg og mange års lidelse.”

– Minvej bruger, Københavns Kommune

Co-created design

 

Sammen om udviklingen

Minvej skal være en app, som brugerne oplever giver mening, derfor har mennesker med personlige erfaringer med sindslidelse og psykisk sårbarhed fra dag 1 været med i udviklingen af Minvej. Det nye design har nye som rutinerede brugere af Minvej på tværs af kommuner, udfordringer og hverdagsliv været med til at forme gennem deres engagement og feedback under udviklingsworkshops, under Minvej kurser for borgere og på Minvejs Facebook gruppe for brugere.

Personligt værktøj

 

Din vej – dit værktøj

Appen er designet til at være et værktøj, som understøtter din personlige recovery. Du kan derfor lave din helt egen Minvej med det indhold og de opdagelser, som giver mening for dig. Hvis du har brug for inspiration til at komme i gang, så er der altid eksempler foreslået af andre brugere af appen, som du kan kopiere fra. Alt det, du uploader i appen, er kun synligt for dig. Du kan, hvis du vil og det giver mening for dig dele en graf over, hvordan det går eller din personlige forebyggelsesplan fx med din professionelle samarbejdspartner eller dine pårørende.

Minvej brugerkonsulenter

 

Inspiration fra andre brugere

Minvej har hjulpet mange i deres proces med at få det bedre og flere af dem er nu brugerkonsulenter, som kan hjælpe dig godt i gang med appen på en måde, som giver mening for dig. Lad dig inspirere af brugerkonsulenterne fordi de både har erfaring med at håndtere psykisk sårbarhed og med at bruge Minvej som en personlig støtte i hverdagen. På Minvejs Facebook gruppe for brugere, ”Minvej – Vores netværk” kan du både møde Minvej brugerkonsulenter og andre brugere rundt om i Danmark.

Recovery er et begreb, som beskriver den unikke og personlige proces, det er for et menneske med sindslidelse at arbejde sig frem mod at leve et meningsfuldt og tilfredsstillende hverdags- og samfundsliv, – også med de udfordringer, der kan være forbundet med at leve med psykiske vanskeligheder.

 

Recovery er et begreb, som beskriver den unikke og personlige proces, det er for et menneske med sindslidelse at arbejde sig frem mod at leve et meningsfuldt og tilfredsstillende hverdags- og samfundsliv, – også med de udfordringer, der kan være forbundet med at leve med psykiske vanskeligheder.

Hvad fremmer recovery?

Det er disse aspekter, som Minvej er designet til at understøtte og konkretisere.

Hvordan får jeg adgang til Minvej?

Kontakt din sagsbehandler eller professionelle samarbejdspartner for at få adgang til Minvej 2.0 appen eller skriv til os, så hjælper vi dig videre.